Menu
EUR
Gratis verzending & handmatige kwaliteitscontrole
In 6 stappen jouw droom inrichting

In 6 stappen jouw droom inrichting

Door: Dulaire Reacties: 0

Vind jij het ook lastig om je huis in te richten? Waar moet je nu eigenlijk beginnen met het stijlen van je woonkamer, keuken of slaapkamer? Op internet word je doodgegooid met meubels, woondecoratie en adviezen. Maar wat werkt nou echt? En wat past bij jou? In dit blog helpen wij je doormiddel van een aantal basistips verder. Zo kun jij jouw ultieme kamer realiseren. Voordat we beginnen met de eerste tip, willen we alvast meegeven dat je jezelf niet hoeft te verplichten om precies te weten wat je wilt. Vaak veranderen ideeën naarmate je bezig bent en krijg je tijdens het proces nieuwe inzichten.

 

1. Houd de basis neutraal

De eerste belangrijke tip gaat over de basis van jouw kamer. Houd de kleuren van vloeren, muren en grote meubels neutraal. Kies hierbij voor lichte kleuren. Hierdoor bewaar je rust in huis én geeft het de kamer een ruimtelijk gevoel. Naast het neutraal houden van de basis kleuren, is het ook belangrijk om veel daglicht binnen te laten. Dit zorgt namelijk ook voor een ruimtelijk gevoel. Daarbij heeft voldoende daglicht een positief effect op je humeur!

 

2. Kies je accent kleuren

Nu de basis is gelegd, is het tijd om jouw kamer te personaliseren met accentkleuren. Kies hierbij één of twee hoofdkleuren. Vind je het moeilijk om te bepalen welke kleuren bij elkaar passen? Kies dan voor één kleur en werk met verschillende tinten van die kleur.

 

3. Statement maken

Soms wil je een statement maken met een muur of meubelstuk in een gewaagde kleur. Wil je bijvoorbeeld heel graag een groene muur, een blauwe hoekbank of een paarse stoel? Kies één muur uit. Dit wordt jouw accentmuur. Kies je voor een donkere kleur, maar wil je de ruimtelijkheid niet verliezen? Dan is het een goede optie om een gedeelte van de muur te verven. Hiervoor verf je het onderste deel van de muur in de gewenste kleur. Ga hierbij niet hoger dan 10 cm onder het midden van de muur. Met een lichte kleur is dit ook mogelijk, maar kun je ook twee derde of de gehele muur verven.

Wil je een statement maken met een meubelstuk? Kies dan een meubelstuk uit in dezelfde kleur als één van jouw gekozen accentkleuren. Dit kan ook dezelfde kleur zijn als de eventueel geverfde muur.

Paars interieur

 

4. Aankleding met accessoires

Doordat de basis vrij neutraal is gebleven, is er rust om uit te pakken met de woonaccessoires zonder dat je woonkamer, keuken of slaapkamer verandert in een kermis. Blijf trouw aan de door jouw gekozen kleuren. Speel gerust met verschillende tinten van jouw gekozen kleuren. Weet je niet precies waar je naar opzoek bent, maar heb je je accentkleur wel al duidelijk? Shop dan handig accessoires op kleur via onze optie: winkelen op kleur

 

5. Ruimtelijkheid creëren

We hebben net al aangegeven dat het gebruik van neutrale en lichte kleuren zorgt voor ruimtelijkheid. Ook het binnenlaten van veel daglicht draagt hieraan bij. Daar willen we graag nog een tip aan toevoegen. Wist je namelijk dat spiegels de ruimte groter laten lijken? Hang bijvoorbeeld een aantal verschillende ronde spiegels boven de bank of zet een grote spiegel tegen de muur. Het resultaat is meer ruimtelijkheid in huis.

Wandspiegels Bohemien

 

6. Minimalisme

Tot slot willen we je graag behoeden voor het neerzetten van te veel spullen in huis. Zorg ervoor dat vrijwel alle meubels functioneel zijn. En ben je toe aan iets nieuws of heb je net weer een aantal nieuwe woonaccessoires aangeschaft? Haal dan een paar oude accessoires weg, zodat je nieuwe items niet wegvallen in een zee van andere spullen. Je zult zien dat de mooie accessoires beter tot hun recht komen.

 

Klaar!

Hopelijk hebben we je met deze tips geholpen om jouw droomkamer te realiseren. En mocht je na een paar maanden weer verandering willen aanbrengen, dan is dat zo gedaan. Doordat de basis neutraal is gebleven hoef je geen drastische veranderingen door te voeren. Zo verander je alleen de accessoires en geef je de eventueel geverfde muur een nieuwe kleur.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!