Menu
EUR
Duurzaam Dulaire

Duurzaam Dulaire

Door: Dulaire Reacties: 0

Dulaire vindt het belangrijk om een duurzaam bedrijf te zijn. Zo kunnen niet alleen de generaties van nu genieten van een mooie wereld, maar ook de generaties hierna. Er zijn dan ook verschillende maatregelen genomen om ons steentje bij te dragen.

 

Zonnepanelen

Dulaire is een half jaar geleden verhuisd naar een nieuw magazijn met kantoorruimte. Bij het zoeken van een geschikt pand is gelet op duurzaamheid. Door de zonnepanelen op het dak wordt er energie opgewekt op een duurzame manier. Zonne-energie is circulair en raakt dus nooit op. Daarbij wordt er geen CO₂ uitgestoten bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Twee vliegen in één klap.

 

 

Warmtepomp

Daarbij wordt het pand verwarmd en gekoeld middels een warmtepomp. Een warmtepomp werkt niet op aardgas of stookolie, maar opereert volledig op elektriciteit. De elektriciteit, die hiervoor gebruikt wordt, is weer afkomstig van de zonnepanelen. Ook dit is dus enorm duurzaam.

 

Drie dubbel HR++ glas

Het kantoor is voorzien van drie dubbel HR++ glas om de temperatuur zo lang mogelijk vast te houden. Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het erg goed isoleert. De meeste warmte gaat verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies, doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Hierdoor hoeft het kantoor minder vaak verwarmd of gekoeld te worden.

 

Led-verlichting

Het gehele pand van Dulaire wordt verlicht middels led-verlichting. Led-verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. De lampen verbruiken tot 90% minder energie dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast hebben led lampen ook een langere levensduur.

 

Papieren tape

Naast de duurzame maatregelen met betrekking tot het pand, zijn er ook maatregelen genomen op de werkvloer. Zo zijn wij deze week overgestapt van plastic tape naar papieren tape. Deze tape is recyclebaar. Daarbij plakt het net zo goed en blijven producten minstens zo goed beschermd. Ook blijven onze dozen even herkenbaar, want ook de papieren tape is bedrukt met ons Dulaire logo.

 

Dozen op maat

Dulaire gebruikt zo veel mogelijk op maat gemaakte dozen voor het verpakken van bestellingen. Op deze manier worden de bestelbusjes en vrachtwagens van onze vervoerders optimaal gevuld, zodat ze een minimale hoeveelheid lucht en opvulmateriaal vervoeren. Ook verspillen we hierdoor minder karton.


Opvulmateriaal

Tot slot maken veel bedrijven gebruik van plastic materiaal om dozen met producten op te vullen. Dit materiaal wordt ook gebruikt om de producten te beschermen tijdens de verzending. Hiervoor gebruiken zij bijvoorbeeld plastic luchtkussenzakken of opvulchips. Dulaire vindt het belangrijk dat gebruikt materiaal biologisch afbreekbaar óf recyclebaar is. Daarom hebben wij ervoor gekozen onze dozen op te vullen met papier. Dit papier kan, samen met de doos, door de klant in de papierbak weggegooid worden. Dit wordt dan gerecycled en opnieuw gebruikt voor papieren producten.

 

Heb jij tips voor ons om Dulaire nog duurzamer te maken? Laat dan gerust van je horen en mail naar [email protected].


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Recente artikelen

25-03-2021
Duurzaam Dulaire
08-03-2021
Nieuws maart 2021

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Neem contact met ons op

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!